منافع و مضرات اسید استئاریک : وقتی که اسم اسید استئاریک را می شنویم ناخودآگاه از اسم اسید شاید ذهنیتی خوشآیند نداشته باشیم ولی در واقع ماده ای معدنی مفید است که در منابع غذایی عمده اسید استئاریک برای بزرگسالان گوشت / مرغ / ماهی ، محصولات دانه ای و شیر / محصولات شیر است .
چربی های غنی از اسید استئاریک شامل کره کاکائو (به طور معمول به عنوان شکلات مصرف می شود) ، پیه گوسفندی ، پیه گوشت گاو ، گوشت خوک و کره. 1،7 در گوشت (گوشت گاو ، گوشت خوک ، گوسفند ، گوشت گوساله) ، اسید استئاریک از حدود 9٪ تا 16 of چربی کل است .
در گوشت گاو بدون چربی (95٪ لاغر ، 5٪ چربی) ، اسید استئاریک 16٪ چربی کل را تشکیل می دهد. سینه مرغ سوخاری بدون پوست ، حاوی اسید استئاریک کمتری است و سطح آن تقریباً 8٪ چربی کل است.
وقتی به عنوان درصدی از کل چربی اشباع شده گوشت گاو بیان می شود ، تقریباً یک سوم آن اسید استئاریک است. 7 یک بخش 100 گرم گوشت گاو بدون چربی پخته (ترکیبی از برش های خرده فروشی ، اصلاح شده ، تمام گریدها ، تر و تمیز 0 “) حاوی 3.54 گرم چربی اشباع است که 14/1 گرم یا 31٪ آن اسید استئاریک است
در 95٪ گوشت گاو بدون چربی ، 37٪ چربی اشباع شده اسید استئاریک است .
در گروه متابولیت اسیدهای چرب ، مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که اسیدهای چرب مختلف هنگام بلع عواقب بیولوژیکی متفاوتی دارند.
اسیدهای چرب اشباع به طور کلی و اسید پالمیتیک به طور خاص ، تا حدی مضر هستند زیرا کلسترول LDL و خطر تصلب شرایین را افزایش می دهند .
اسید استئاریک رژیم غذایی خطر آترواسکلروز را افزایش نمی دهد و در صورت وجود ، در واقع کلسترول را کاهش می دهد .
در واقع ، افزایش سطح چربی ها در گردش خون با کاهش فشار خون ، بهبود عملکرد قلب و کاهش خطر ابتلا به سرطان همراه است.
از این رو برخلاف سایر اسیدهای چرب اشباع ، و برخلاف باور عمومی مبنی بر مضر بودن اسیدهای چرب اشباع ، به نظر می رسد اثرات مفیدی بر سلامت انسان دارد. مکانیسم های مولکولی این امر روشن نیست.
مطالعات روی حیوانات نشان می دهد که SFA های فردی از نظر تأثیر بر سطح کلسترول کل خون و LDL متفاوت هستند. در تحقیقات بر روی منافع و مضرات اسید استئاریک نسبت به اسیدهای لوریک ، میریستیک و پالمیتیک تأثیرخنثی هیپوکلسترولمی بر سطح کلسترول خون در حیوانات آزمایشگاهی دارد.
مطالعات بر روی انسان همچنین نشان می دهد که اسید استئاریک با سایر SFA های زنجیره بلند متفاوت است و باعث افزایش کلسترول کل خون و LDL خون نمی شود.
یک متاآنالیز از 35 آزمایش کنترل شده نشان داد که وقتی اسید استئاریک جایگزین کربوهیدرات در رژیم غذایی می شود ، تأثیر خنثی بر سطح چربی خون و لیپوپروتئین دارد.
محققان در هلند گزارش دادند كه هنگام مصرف اسید استئاریك ، اسید اولئیك یا اسید لینولئیك (7٪ انرژی) به مدت پنج هفته توسط بزرگسالان سالم مصرف می شود ، تفاوت زیادی بین رژیم های غذایی در سطح چربی و لیپوپروتئین وجود ندارد.
وقتی اسید استئاریک به ترتیب در 5٪ و 13٪ انرژی دریافتی جایگزین کربوهیدرات و اسید اولئیک شود ، بر سطح چربی و لیپوپروتئین تأثیر نمی گذارد.
در مقادیر بالاتر مصرف اسید استئاریک ، سطح کلسترول LDL و پلاسما در مقایسه با سطح پایه و رژیم های غذایی که در آن اسید پالمیتیک جایگزین اسید استئاریک می شود ، کاهش می یابد.