اکتشاف باریت از کجا آغاز شد و هم اکنون در کدام مناطق بیشتر وجود دارد ؟ وقتی به کریستالهای باریت نگاه میکنیم ، سخت است باور کنیم که این ماده معدنی برای اقتصاد و امنیت کل جهان حیاتی است، زیرا گل حفاری خوبی میسازد.
باریت معمولاً در رگههای سرب-روی در سنگهای آهکی ، در نهشتههای چشمههای آب گرم و در سنگ معدن هماتیت وجود دارد که اغلب با کانی های آنگلزیت و سلستین همراه است.
نام باریت از کلمه یونانی βαρύς به معنای “سنگین” گرفته شده است که گاهی به آن سنگ بولونیا نیز میگویند، در میان کیمیاگران به خاطر نمونههای فسفری که در دهه 1600 در نزدیکی بولونیا، ایتالیا توسط وینچنزو کاسکاریولو یافت شد، به شهرت رسید.
باریت (سولفات باریم، a/k/a BaSO 4 ) است که یک سنگ رسوبی ساده ، رنگ روشن ، اما به صورت غیرمعمولی سنگین است.
در یک تکه باریت احتمالاً عنصر باریم وجود دارد که باریم به سنگ وزن می دهد.
به طور متناقض، باریت معدنی تقریباً بی اثر است.
به هر حال، این بی اثری شیمیایی یکی از سه دلیل اصلی است که باعث می شود باریت گل حفاری خوبی ایجاد کند. که حتی با تجهیزات و نه با تشکیل سنگی که حفاری می کنند واکنش نشان نمی دهد. همچنین، کمتر احتمال دارد که تحت شرایط ناهموار فیزیکی و شیمیایی درون یک ماده تجزیه شود.
نرمی دومین خاصیت مطلوب باریت است. جستجوگران و اپراتورهای چاه انرژی به گل حفاری برای خنک کردن و روغن کاری مته نیاز دارند که ممکن است یک مایل یا بیشتر زیر زمین باشد. این مواد باید به داخل و خارج گمانه پمپ شوند، بنابراین باید از مواد نرمی ساخته شوند که جریان داشته باشند. باز هم، گلی که نرمتر از تجهیزات و سازند در حال حفاری است به آن مواد آسیبی نمی رساند.
اما بزرگترین دلیلی که باریت برای تولید سوخت فسیلی بسیار حیاتی است وزن آن است.
در آمریکا ۹ معدن بزرگ باریت در Missoure, Tennesse, Georgia, Nevada وجود دارد.تولید باریت در چین حدود ۱۰ برابر بیشتر از آمریکا میباشد ،هندوستان نیز از تولید بالایی برخوردار است و حدود ۴۰ کشور دیگر از جمله ایران در جهان تولید کننده باریت هستند.
بسیاری از ذخیرههای جهان جنبه اقتصادی دارند ، برای مثال در کشور چین این روند به دلیل وجود نیروی کار زیاد هزینه استخراج بسیار ارزان میشود ، اما در برخی از کشورها استخراج این ماده معدنی مقرون به صرفه نیست.
و در حال حاضر میزان تولید سالیانه باریت در کشور در حدود ۱۵۰ تن است،اما در این میان بهره برداری از معادن که رغیبی جدی برای صنعت نفت به حساب میآیند، نیازمند به حمایت و سرمایه گذاری بیشتر است.