انواع باریت و توضیحاتی در مورد آن که هم به عنوان یک ماده معدنی صنعتی و هم به عنوان سنگ معدن باریم استخراج می شود.
باریت از بین سنگهای رسوبی ممکن است شبیه سنگ مرمر باشد با رنگ روشن ، عظیم و کریستالی ، اما از نظر وزن از سنگینی آن به راحتی قابل تشخیص است.
“معدن متروکه باریت در اسکاتلند”
کریستال های جدولی intergrown (روزت) از مراکش. عرض نمونه 10 سانتی متر.
باریت می تواند به شکل ماده معدنی خالص بی رنگ ، سفید یا خاکستری باشد ، اما با ناخالصی ها (به طور عمده ترکیبات آهن ، سولفیدها و مواد آلی) اغلب رنگ به آن مایل به زرد مایل به نارنجی یا مایل به قرمز می شوند. هاله ی آبی رنگ یا سبز نیز معمولاً به دلیل تشعشعات توسط اتمهای رادیوم است (Ra ممکن است جایگزین Ba در ساختار بلوری شود زیرا اندازه آنها مشابه است).
باریت ممکن است در بلورهای خوش فرم رشد بیابد و در آن رگه هایی اغلب با سنگ معدن گالنا و اسفالریت – سرب و روی همراه است. مواد معدنی دیگری که به طور معمول با باریت شکل میگیرند ، پیریت ، کوارتز ، فلوریت ، کربنات ها و سایر مواد معدنی سنگ سولفیدیک هستند.
یکی از برجسته ترین انواع باریت گل رز و که به شکل گلهایی قرمز رنگ است که به آنها گل رز بیابانی یا گل باریتی گفته می شود (گچ نیز رزهای مشابهی را تشکیل می دهد).
رز باریت: این “رز باریت” مجموعه ای از بلورهای باریت تیغه ای است که در شن و ماسه رشد کرده اند و بسیاری از دانه های شن و ماسه را درون هر بلور در خود جای داده است.
بلورهای کلسیت و باریت نیز ممکن است شبیه یکدیگر باشند ، اما کلسیت با HCl رقیق واکنش شدیدی نشان می دهد در حالی که باریت واکنشی نشان نمی دهد.
باریت ممکن است یک ماده معدنی سیمانی در ماسه سنگ ها باشد.
باریت اغلب به صورت بلورهای پر کننده خلا به شکل رسوبات در سنگ های رسوبی تشکیل می شود. به خصوص در پر کردن رگه ها در سنگ آهک و دولوستون تشکیل آن معمول است .بسیاری از معادن باریت تجاری از این ذخایر تولید می شوند.
الف) باریت کریستال فوق سفید ضد اسید :
این نوع باریت به دلیل سختی، خالص بودن و وزن مخصوص بالای (چگالی حدود ۴٫۳۸) آن در مقابل آب و اسید واکنشی نخواهد داشت؛که در صنایع رنگ سازی، لاستیک و پلاستیکسازی، پزشکی و داروسازی… بسیار مورداستفاده قرار میگیرد.
ب) باریت صنعتی و حفاری: این نوع باریت با توجه به نوع ترکیبات و درصد عناصری که تشکیل شده است میتواند در انواع صنایع مورداستفاده قرار بگیرد.
در اوایل قرن بیست و یکم ، چین و هند به بزرگترین تولید کنندگان باریت در جهان تبدیل شده اند و مقادیر قابل توجهی نیز توسط ایالات متحده ، مراکش و ایران استخراج می شود.